Google

fredag 30 januari 2009

Äntligen en fisketur.......

Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig, gjorde i ordning lunchpaketet och slank tyst in i garaget.
Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för att finna att regnet stod som spön i backen. Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på radion och fick höra att vädret på Dalbosjön skulle vara uselt hela dagen.

Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen. Jag tryckte mig mot min sambos rygg, med helt andra förväntningar, och viskade: "vädret är förfärligt".
Min kärleksfulla sambo sen flera år svarade sömnigt: Kan du tro att min idiot till kille är ute och fiskar i det där?
Åsså började fighten....

fredag 23 januari 2009

Han fick så han teg....två gånger om.....


Äntligen fick han vad han förtjänade. Först cross-checkade Pihl Goren intill sargen, sen tyckde Goren synd om Pihl och drog sig undan slagsmål. Men vad händer, Pihl fortsätter och Goren blir tvungen att tillrättavisa Pihl (tror Loob hade stått upp bättre).
Och till sist så är han tvungen att gnälla på diciplinnämnden för att han får en match mer, det är orättvist för Goren har "TrashTalkat" tidigare under matchen..... Haha vilken lipsill...
HEJA FBK MED GOREN & CO

torsdag 22 januari 2009

Trailer Brenderup 1300 Till Salu!!!

Har bytt till en boggietrailer och har därför en Brenderup 1300 Bromsad Trailer, årsmodell -97, dvs den kraftiga modellen som fanns innan Thule köpte upp rättigheterna till Brendrup och försåg chassit med klenare material.
Nya C (extraförstärkta) sommardäck, nya bromsbackar och wire på båda sidorna samt nytt vinchband.

Pris 18000:-

maila till daniel.spjut@fiskaied.se så ringer jag upp eller skickar mitt mobilnummer.

tisdag 20 januari 2009

Förbättra Vänern!

Med tanke på att vi idag är flera hundra trollingbåtar som drar runt i Vänern och jagar blankfisk så borde det snart bli dax att vi också betalar/bidrar med pengar till utsättningar av FRISKA LAX OCH ÖRING SMOLT.
Denna fantastiska sjö med dess lax och öring måste vårdas på ett bättre sätt än idag. Allt ifrån smoltodlingarna till oss som fångar fisken måste bli bättre.

Exempelvis, höj kvaliteten på smolten, minska fångstkvoten till 4 fiskar/båt, ta ut en fiskevårdsavgift på minst 1000:-/båt/år och tillåt endast en trekrok/bete.

Se också till att fisktillsysnen syns, inte bara KBV utan även övrig tillsyn. Tillsynen borde också inkludera tillsyn av odlingarna året om.

Med dagens tillgång till internet borde det även gå att få fram en rapporteringssida, även om denna kan missbrukas så borde den vara ett ytterliggare redskap för att effektivisera och höja kvaliteten på fiskevården i Vänern.

//Spjut

måndag 19 januari 2009

Debatt!!!

Var gärna med och säg vad du tycker....

http://teamjogga.blogspot.com/2009/01/jag-blir-mycket-frvnad-nr-lser.html?showComment=1232389320000#c3137690391678067650

Till Salu!!


Nu har jag bytt till Lowrance LCX-112 pga av den nya motorn. Suzuki har inget motorinterface för ovanstående så därför tog jag beslutet att byta.
Enheterna är i mycket gott skick och säljes enligt nedan:
1: Garmin 292 Plotter med möjlighet att tillkoppla ekolodsmodul. I priset ingår extra Bygel (400 SEK) och extra strömförsörjning/kommunikationskabel (400SEK). Ett G2 kort som tar västkusten samt vänern och vättern ingår också (1600SEK). Allt är Svensksålt!
Pris: 5000 SEK
2: Garmin 340 Ekolod/Fishfinder med tillhörande 50/200kHz ekolodsgivare med fart och temp. I priset ingår en extra 50/200kHz ekolodsgivare med fart och temp (pris 2000SEK), en extra bygel (400SEK) samt en extra strömförsöjning/kommunikationskabel (400SEK). Allt är Svensksålt!
Pris: 5000SEK
Eftersom det finns dubbelt av allt så är dessa två enheter perfekta att ha på två båtar och kunna flytta enheterna emellan. Om någon är intresserad och vill ha båda enheterna så blir det ett paketpris om 9000 SEK alltså 1000 SEK rabatt på ett redan lågt pris då nypris är 17000SEK
Skicka ett mail om intresse finns så skickar jag tillbaka mitt mobilnummer eller ringer tillbaka.
//Daniel
daniel.spjut@fiskaied.se

lördag 17 januari 2009

Skriv på!!!

http://upprop.nu/1R55

Det är dags att säga ifrån........

Smack ihop

med fil'eerna och in i kylen. Bör bli en schysst söndagsmiddag....


Spjut

På med socker, salt

och rikligt med dill och peppar...


Spjut

Nattjobb!!

Dags att grava bakdelen av 8 kilos Öringen. Lite knepigt att fil'ea med en vanlig Marttinii kniv, men de gick ganska bra.....


Spjut

fredag 16 januari 2009

Rampen vid Örnäs....

Har utnyttjat rampen vid Örnäs vid flertalet tillfällen denna trolllingsäsong och blev lite förundrad ang. varför det inte tas ut någon avgift. Så jag skrev ett mail till Håkan J som är den som har bl.a. Örnäs som ansvarsområde. Tyckte väl att med den service som finns där, icemaster, salt, snöröjning, parkering, våg mm så kunde man ju gott betala ett par tjugor. Jämför man med Mellerud, Tösse eller Sikhall så står ju Örnäs i en klass för sig.

Svaret jag fick var lite överaskande:
"Historiskt så har vi faktiskt tagit ut en rampavgift på 50 kr när vi inköpte icemastern för ett antal år se´n. Det blev ett ramaskri och skriverier på Einars hemsida om att Åmål tog ut extra skattepengar av trollingfiskare. Underförstått att när Örnäs drivs i kommunal regi så ska den vara avgiftsfri. Så istället för att ta kampen släppte vi rampen ''fri''."

Det handlar väl inte om extra skattepengar, snarare om en serviceavgift. Det är ju så att icemaster, rensbord, salt och underhåll av anläggningen vintertid är ju för oss trollare. Kan nog tycka att med tanke på de pengar det kostar att hålla på med denna form av fiske så borde väl ett par tjugor vara väl investerade pengar för att kunna ha en vinterramp på denna sidan om Vänern. Faktum är ju att i Kommunal ekonomi (detta ämnet kan ju för övrigt ifrågasättas på många punkter?!?!) så ingår det ju inte att hålla en isfri ramp, rensbord, våg salt osv......

Skulle det bli kärvare ekonomiskt för Åmåls kommun så kommer ju inte rampen på Örnäs med dess faciliteter att prioriteras, Då kan det vara bra om det visar sig att det även kommer in några kronor från oss som inte utnyttjar boendet på campingen.

Själv kommer jag att slänga ett kuvert i brevlådan där stuggästerna betalar när receptionen är obemannad med 40-50 kronor i fortsättningen. Och uppmanar fler att göra detsamma, denna gärning kan ju kanske få andra ramper att fundera på att förbättra med parkeringar, salt/sand, rensbord mm, givetvis under förutsätting att de som använder sig av service också betalar en slant.

Skitfiske på Er
Spjut

måndag 12 januari 2009

Då kom beviset....


.... Grattis!!!!! Fiskehandlarn i Ed överdrev inte denna gång.......
Men nu tycker jag att det får vara bra med fisket på denna resa. Visa nu att du är en familjefar och ta hand om Marita och barnen istället för att vara ute och vela på havet dagarna i ända....
Känns skönt att du kommer hem till vårt härliga väder i slutet av veckan.

söndag 11 januari 2009

Leker med min Lowrance 112:a


Innan gårdagens tur så inköpte jag ett 1Gb SD-minneskort och stoppade i plottern för att samla på mig djup och positions punkter för att kunna göra egna "sjökort/djupkurvor" med hjälp av DrDepth. Fiskade som tidigare nämts utanför Tösse igår. Vid ca 11:30 säger jag till Anders -Kolla "stigaren". Men jag hann inte klart med meningen innan han avbröt mig med -Jävlar, Hugg på riggen. Jag vänder mig om för att konstatera att spöt löser ut och knarret drar igång. Precis som jag (det var min tur efter att Anders fick ta de två första) tar tag i spöt så blir det "tomt", den släppte..... Allt var över på ca 8-10 sekunder och man kan tydligt se hur fisken stack mot botten efter attacken.
Eftersom detta var min första "stigare" som också attackerat (som jag vet) kunde jag inte låta bli att leta upp detta på slingan jag spelade in under gårdagens fiske. Man kan se exakt position, klockslag och djup. Kan tillägga att vi fiskade mestadels runt Metgrund.
Är det någon som testat att göra egna "sjökort" med DrDepth så lägg gärna en kommentar.

lördag 10 januari 2009

Nummer 3

En öring till, denna på ca 7kg. Watermelon 50g. Strax innan hann vi även tappa en på riggen.


Spjut

Nummer 2

En tvilling, och samma bete


Spjut

En öring

blev det. Ca 5 kg i ytan på 50g och blå vouksiraksi.


Spjut

Anders fightar...

Kör på Tösse idag. Lite blåsigt men de funkar....


Spjut

fredag 9 januari 2009

För ca en vecka sedan fick handlarn denna sailfish..


... vilken mättes till ca 2 meter innan den återutsattes.

torsdag 8 januari 2009

En del har det...

.... bättre än de förtjänar. Här är Handlarn med en Kingfish på ca 25pound. Det ryktas även om en sailfish på 8fot... Jag inväntar bevis.


Spjut

torsdag 1 januari 2009

Lax ca 6kg


Spjut

Uffe drillar...


Spjut

Gäst i Puttes båt

Åker med Putte o Ulf idag. Än så länge inte ett hugg.


Spjut

Putte i full....

.... koncentration....


Spjut