Google

fredag 16 januari 2009

Rampen vid Örnäs....

Har utnyttjat rampen vid Örnäs vid flertalet tillfällen denna trolllingsäsong och blev lite förundrad ang. varför det inte tas ut någon avgift. Så jag skrev ett mail till Håkan J som är den som har bl.a. Örnäs som ansvarsområde. Tyckte väl att med den service som finns där, icemaster, salt, snöröjning, parkering, våg mm så kunde man ju gott betala ett par tjugor. Jämför man med Mellerud, Tösse eller Sikhall så står ju Örnäs i en klass för sig.

Svaret jag fick var lite överaskande:
"Historiskt så har vi faktiskt tagit ut en rampavgift på 50 kr när vi inköpte icemastern för ett antal år se´n. Det blev ett ramaskri och skriverier på Einars hemsida om att Åmål tog ut extra skattepengar av trollingfiskare. Underförstått att när Örnäs drivs i kommunal regi så ska den vara avgiftsfri. Så istället för att ta kampen släppte vi rampen ''fri''."

Det handlar väl inte om extra skattepengar, snarare om en serviceavgift. Det är ju så att icemaster, rensbord, salt och underhåll av anläggningen vintertid är ju för oss trollare. Kan nog tycka att med tanke på de pengar det kostar att hålla på med denna form av fiske så borde väl ett par tjugor vara väl investerade pengar för att kunna ha en vinterramp på denna sidan om Vänern. Faktum är ju att i Kommunal ekonomi (detta ämnet kan ju för övrigt ifrågasättas på många punkter?!?!) så ingår det ju inte att hålla en isfri ramp, rensbord, våg salt osv......

Skulle det bli kärvare ekonomiskt för Åmåls kommun så kommer ju inte rampen på Örnäs med dess faciliteter att prioriteras, Då kan det vara bra om det visar sig att det även kommer in några kronor från oss som inte utnyttjar boendet på campingen.

Själv kommer jag att slänga ett kuvert i brevlådan där stuggästerna betalar när receptionen är obemannad med 40-50 kronor i fortsättningen. Och uppmanar fler att göra detsamma, denna gärning kan ju kanske få andra ramper att fundera på att förbättra med parkeringar, salt/sand, rensbord mm, givetvis under förutsätting att de som använder sig av service också betalar en slant.

Skitfiske på Er
Spjut

Inga kommentarer: